Provil:  Από γενιά σε γενιά

Η ιστορία της οικογένειας Βογιάννου, ξεκινάει λίγο μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της Αγριανής Σερρών, από τον παππού Χρήστο Βογιάννου και τον αδελφό του Νικόλαο. Σε μια δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο, οι αδερφοί Βογιάννου, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες. Με τα λίγα αγαθά που παρήγαγαν ξεκίνησαν την διακίνηση διαφόρων προϊόντων στη γύρω περιοχή. Μέσα από αυτή τους τη δραστηριότητα έρχονται σε επαφή με ομογενείς από την Μικρά Ασία και τον Πόντο, οι οποίοι κουβαλούσαν δικές τους παραδόσεις και γαστρονομικές συνήθειες. Αυτή τη γνώση και το μεράκι που σχημάτισαν για την γαστρονομία και μεταφράστηκε μέσα από το εμπόριο, θα την περάσουν και στους απογόνους  τους στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Ο Βασίλειος και ο Θεόδωρος Βογιάννου, έχοντας καλά χαραγμένη την ελληνική παράδοση μέσα τους, αποφασίζουν να εξελίξουν αυτό που ξεκίνησαν οι πρόγονοί τους, στο Γάζωρο Σερρών. Αναγνωρίζοντας τη σημασία που παίζει το φαγητό στην ελληνική ταυτότητα και στη ζωή των Ελλήνων, δίνουν έμφαση στη διάδοση της τοπικής Μακεδονικής κουζίνας,  η οποία έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η πλούσια μακεδονική γη και η επιρροές από τη Μικρά Ασία και τα Νότια Βαλκάνια, δημιούργησαν  μια κουζίνα γεμάτη νοστιμιά, από πρώτης ποιότητας πρώτες ύλες, και με μεγάλη ποικιλία.

Η έννοια της ‘Παρέας’ που από την αρχαιότητα αποτελούσε χαρακτηριστικό των Ελλήνων (τρώγανε μόνο με παρέα), βρήκε χώρο να συνεχίσει την παράδοση στο εστιατόριο-μεζεδοπωλείο ‘Το Νέον’, όπου 40 χρόνια αποτέλεσε εστία γεύσης και απόλαυσης. Οι γνώσεις των αδελφών Βογιάννου στο να αναγνωρίζουν και να επιλέγουν τις ποιοτικές πρώτες ύλες (κρέας, λαχανικά, μυρωδικά και βότανα), πέρασαν στα παιδιά τους, τα οποία και τις αξιοποίησαν.  

Η τρίτη γενιά της οικογένειας Βογιάννου θέλοντας να κρατήσει ζωντανές τις μνήμες που δημιουργούν την παράδοση, ίδρυσε την εταιρεία Provil με σκοπό να δημιουργήσει προϊόντα για την γαστρονομία. Η φιλοσοφία της Provil, βασίστηκε στην παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά και στη σημασία του ρόλου που παίζει το φαγητό στη ζωή των Ελλήνων. Γύρω από ένα τραπέζι μοιραζόμαστε τις χαρές και τις λύπες μας, μαγειρεύοντας πιάτα τα οποία πολλά από αυτά έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα. Υιοθετώντας τις σύγχρονες μεθόδους και διαδικασίες παραγωγής η εταιρεία προσφέρει στον καταναλωτή προϊόντα από άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, μοναδικές συνταγές και μεταφέρει την αγάπη για το εκλεκτό φαγητό.