Παρουσίαση υψηλού επιπέδου για το κρεοπωλείο, από την Provil

Εξειδικευμένο σεμινάριο υψηλού επιπέδου με θέμα "Το Κρεοπωλείο στη Σύγχρονη Αγορά" πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Provil στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη. Πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι, επαγγελματίες κρεοτέχνες και επιχειρηματίες με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο, παρακολούθησαν το σεμινάριο, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις, σχετικά με τον κλάδο.

Το σεμινάριο άνοιξε ο κος Παύλος Βλάχος Yπεύθυνος Πωλήσεων Β. Ελλάδος της Provil. 

Στη συνέχεια ο κος Ελευθέριος Πανοδήμος, Υπεύθυνος Τμήματος Κρεοπωλείου Ελλάδος, έκανε μια ιστορική ανασκόπηση, από τη δημιουργία των πρώτων κρεοπωλείων μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Σήμερα το κρεοπωλείο αποτελεί σημείο πώλησης τροφίμων με κύριο προϊόν το κρέας, όπου ο καταναλωτής βρίσκει υψηλή εξειδίκευση, σύγχρονες κοπές και έτοιμες θρεπτικές προτάσεις για το καθημερινό τραπέζι. Ο επαγγελματίας δίνει μεγαλύτερη σημασία στο marketing της επιχείρησης με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθησή των προϊόντων και των υπηρεσιών του, ενώ πολλοί πλέον επενδύουν στη δημιουργία e-shops με σκοπό τη διευκόλυνση των πελατών τους. 

Ο κος Πανοδήμος παρουσίασε τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των καταναλωτών, αναλύοντας τις αγοραστικές και διατροφικές τους συνήθειες, και πως αυτές  αλλάζουν από γενιά σε γενιά. Γι' αυτό το λόγο ο επιχειρηματίας οφείλει να γνωρίζει τον πελάτη του, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του με υπάρχοντα ή νέα προϊόντα και με υπηρεσίες που τον αφορούν. Επίσης χρειάζεται να κατανοήσει τον τρόπο ζωής και τις επιθυμίες των νεώτερων καταναλωτών, οι οποίοι θα αποτελούν τον πελάτη του μέλλοντος, και να βρει τρόπους να τους προσεγγίσει.

Η Provil, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και με 18 χρόνια εμπειρίας στον κρεοπωλείο, στέκεται δίπλα στον επαγγελματία προσφέροντας, πέρα από καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες που μπορούν να αποτελέσουν ορόσημο για την εξέλιξη του κλάδου, δίνοντάς του μια νέα διάσταση. 

Πιο συγκεκριμένα:

Μέσα από διαρκή παρατήρηση της αγοράς και συνεχή υποστήριξη των συνεργατών της.

Παρακολουθώντας τις αλλαγές στις διατροφικές τάσεις των καταναλωτών και σχεδιάζοντας  προϊόντα που να τις ικανοποιούν.

Δημιουργώντας καινοτόμα project και αποκτώντας τεχνογνωσία η οποία μπορεί να υλοποιηθεί μελλοντικά από τους συνεργάτες της.

Με απώτερο στόχο τη δημιουργία προϊόντων που θα συμβάλλουν στην ικανοποίηση του καταναλωτή του αύριο

Τέλος, έγινε συζήτηση με την συμμετοχή όλων, μέσα από την οποία αντάλλαχθηκαν απόψεις σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν σήμερα στον κλάδο. 

Το σεμινάριο έκλεισε με τον πιο νόστιμο τρόπο, καθώς οι chef της Provil ετοίμασαν ποικιλία παρασκευασμάτων υψηλού επιπέδου και τεχνικής, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντας να δούν το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος ήταν, να μπορέσουν και αυτοί με τη σειρά τους, να προσφέρουν συμβουλές και tips στους δικούς τους πελάτες, για να απολαμβάνουν στο μέγιστο τα προϊόντα τους.

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΕΠΟΜΕΝΟ